Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2008

Salam…

Yeeehuhu….looks like November – December is gonna be a termendously hectic month for me…:

1) gotta clear all my overdue reviews before i leave my conventional office.. :-p well, that’s inclusive..all outstanding cases must get approval and drawdown before my last day…meaning to say..i probably have to work more than 12 hours hard labour hour..kuli abesss ni…last week dah burnt all my midnight oil..that one memang terrible..stayed in office until 9pm inclusive weekends..sume holiday i burnt sekali… brrrr…

2) Gonna play futsal for RHB Sports Day!! Really hope my knee ok and wont fail me this round…Kalo dislocate..haru..but think postive nur!!! think positive!!! Will have fun time with all the gang!!! ha ha ha…menang kalah..wallahualam..yang penting kita ‘tendang jer’…. 😉

3) I also suggested another telematch game to the orginizing committee…lumba makan cokelat..he he he…i can do this one..and plan to win…tapi kalau lawan guys yang bagak2 tu…wuaaaaaa…tak aci…hmm..kena suggest rules and regulation lak ni..never mind..will put in my todo list..he he he 🙂

4) Got some family plan lagi for Hari Raya Aidil Adha…ni memang massive family gathering..all members from Peninsular and Sabah East & West Coast will come to my place…mana nak letak eh??Silap ari bulan kena tidur duduk …hik hik hik…tak kisah la kan..sure best!!

Read Full Post »

Ayat-Ayat Cinta (By Rossa)

desir pasir di padang tandus

segersang pemikiran hati

terkisah ku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang

kasih bukan sekadar cinta

pengorbanan cinta yang agung

ku pertaruhkan

reff:

maafkan bila ku tak sempurna

cinta ini tak mungkin ku cegah

ayat-ayat cinta bercerita

cintaku padamu

bila bahagia mulai menyentuh

seakan ku bisa hidup lebih lama

namun harus ku tinggalkan cinta

ketika ku bersujud

bila keyakinanku datang

kasih bukan sekedar cinta

pengorbanan cinta yang agung

ku pertaruhkan

repeat reff

ketika ku bersujud

Lirik lagu Rossa – Ayat-Ayat Cinta ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Rossa – Ayat-Ayat Cinta.

Read Full Post »

Read Full Post »

Amazing Grace

Point to ponder….

‘To get something you never had, you have to do something you never did.’ When God takes something from your grasp, He’s not punishing you, but merely opening your hands to receive something better. The will of God will never take you where the Grace of God will not protect you.’

Read Full Post »

Salam

Hmm..Baru lepas balik makan Mc D…tapi macam tak cukup..portion kecik benor…he he he

Anyway, looks banyak bende menarik yang berlaku hari ni..juz now I received an e-mail from my ex-unimate…she’s going for Hajj with the husband and inviting all for the feast..subhanallah…

Unfortunately aku kat KK dia kat KL…memang seronok dengar berita ni…aku rasa macam mau ikut sekali masuk dalam beg and fly fly to the holy land…

Rinduku pada Ka’abah al-Musyarofah and Nabawi semakin bertambah- tambah berbanding sebelum aku pergi dulu..tak tau bila lagi aku boleh pegi..insya’allah panjang umur dan ada rezeki akan aku usahakan untuk pergi sekali lagi..To my wonderful friends cum my sister & brother, Rini dan Syamsul, semoga kembara kalian sentiasa dilindungi Allah SWT dan mendapat haji yang mabrurr…Bon Voyage… 🙂

Read Full Post »

Untuk Kekasih Allah

Ni antara lirik lagu nasyid kesukaan aku…Allahumma Solli ‘ala Sayidina Muhammad Wa ‘ala alihi Wasahbihi Wasallim..

To my new friend ~me~, I dedicate this song for you. Thanx for your support 🙂

~Rasulullah~

Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuri lembaran sirahmu
Pahit getir perjuanganmu
Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umat mu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya

Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlak mu
Tidak terbalas segala jasa mu
Sesungguhnya engkau rasul mulia

Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir nama mu di dalam Al Quran

Rasulullah kami ummatmu
Walau tak pernah melihat wajah mu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnah mu

Kami sambung perjuanganmu
Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan rasul sebagai pembela

 

“Sesungguhnya solat ku, ibadah ku, hidup ku dan mati ku adalah kerana Allah Tuhan Sekelian Alam….”

Read Full Post »

Syukur Ku

Alhamdulillah…

Pagi ni merupakan pagi yang agak ceria dalam hidup aku…Semalam boss aku called, he said my intention already got blessing from all bosses..both sides conventional and Islamic…Betapa seronok nya aku rasa masa tu..

Sejurus lepas tu aku sujud syukur…Syukur yang teramat sangat…Memang Allah Maha Pemurah dan Maha Pengasihani…Aku cuma doa minta pertolongan supaya hati boss-boss aku ni dilembutkan..Tapi Allah beri lebih dari itu…bukan setakat permission but siap tolong nego untuk post aku sekali..Subahanallah!! Tidak pernah terlintas difikiran aku sampai ketahap itu…

Untuk kalian yang sentiasa bersama aku thru my good and hard time, thank you so very much…For those yang selalu mendoakan aku, thanks so much for the prayer and may God bless you all…

Looks like my Hijrah almost become a reality… Alhamdulillah… 🙂

Read Full Post »

Older Posts »