Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2009

Life ni sebenarnye simple kan…? God is so good…Dia telah menjadikan kita sebaik baik ciptaanNya…diberikan panduan hidup..and di dalam kalamNya…segalan sesuatu dijelaskan…dipermudahkan…agar kita tidak keciciran dalam perjalanan menuju ke kampung yang abadi….

But how come…mankind loves to make things complicated..?

Hari ni aku menyedari sesuatu…”disamping kesukaran ada kemudahan…disamping kesukaran ada kemudahan..?” …Hakikatnya masalah yang ku hadapi terlalu besar..terlalu serious….dan melibatkan ramai orang…but somehow or rather….aku meletakkan segalanya di tangan yang maha Esa… sepenuhnya…kerna aku sedar…tiada apa yang mampu aku lakukan lagi…hidup ku dan mati ku di dalam genggamanNya..Dia yang menghidupkan aku..Dia jugalah yang akan mematikan aku nanti…Dia yang memberi aku rezeki..dan hanya Dia yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk aku….

Aku sedar…walau sepahit mana pun dugaan yang sedang ku lalui…nun jauh di sana…di seberang sana…ada yang lebih malang…lebih sukar hidupnya…dan mungkin pada saat ini dia berdoa agar dia berada ditempatku…

Bukan mudah menghadapi semua ini….tekanan emosi…kecelaruan fikiran…Subahannallah…seribu satu perasaan yang tak mungkin kau faham…takkan mungkin kau mengerti..kerna mungkin pada waktu ini…masalah kau lah yang paling besar di dunia …

Masya’Allah..teman…lihatlah kedalam diri…jika dicelupkan jarum kedalam laut..apa yang terlekat di jarum itulah dunia and laut itulah akhirat….bagaimana mungkin bisa kita bersikap seolah masalah dunia ini seluas alam hingga tiada lagi ruang yang banyak untuk kita mensyukuri rahmat lain yang begitu melimpah luah…tidak terkira..tidak terhitung oleh akal mu!

Itulah yang membuat aku terus berjalan menempuh hari hari ku…tanpa mengeluh panjang atau kesal dengan apa yang berlaku…coz whatever it is..things happened for reasons….

Dan hari ini aku memandangkan ke langit…begitu luas…lebih luas dari masalah ku..kau dan dia…hatta walau dikumpul masalah manusia di seluruh dunia ini sekalipun…takkan mungkin ianya mampu menggerak walau sedikitpun timbangan rahmat yang memberati disebelahnya…

Semoga kau dapat melihat kehidupan seperti apa yang ku lihat…atau lebih baik lagi….lapangkan jiwa…ikhlaskan hati…lets come and join me….lets walk in the air….:-)

Advertisements

Read Full Post »

Hati Ini Milik Mu…

Read Full Post »

I M ALIVE

Actually problem gua masih manyak wooo…but dunno why m at a high spirit now…I am Alive…maybe sebab doa kau kot..ove this tube..

 

Read Full Post »

SAMSUNG OMNIA II

Huhu…dalam dilemma…N97 or Omnia II…dua dua ada advantage tersendiri….ni baru pilih hp…pilih pasangan idup lagi penin ooo….

omni4

Read Full Post »

New Nokia N97

1nokia_n97_white_he24

Read Full Post »

“SUPER TYPHOON PARMA”

 

LATEST UPDATE 2ND OCTOBER 2009 : SECOND STORM SLAMS PHILIPPINES

(CLICK HERE)

Philippines Asian Storm

Read Full Post »